Inside The Max

Dear Very Special Readers, I have good news and bad news. The good news is I took a crap ton of photos of “Saved By the Max” for you. The bad news is my camera flash wasn’t on. All night, I couldn’t figure out why the photos sucked. I even blamed The Max for having poor lighting, shame on me! It’s not you, The Max, it’s me.

Since they’ve extended their run through December, I’ll post new photos if I ever visit again. And I do promise to double check that my flash is on if I make it to the Rue La Rue Cafe. But for now, this is all I have to give:

I tried to document everything, but there was one section that I failed to snap a photo of entirely. It was a little random “nook” that was setup to look like Mr. Belding’s office. It wasn’t big enough to be a set in and of itself, so it just seemed kind of random. I would have taken a picture, but I felt like the three people sitting at the table there wouldn’t have appreciated that.

The food was top notch, but our reservation was so late that I mostly just nibbled on a little bit of each of my 3 courses. This was all while shifting around in my seat and snapping pictures. (They ask you not to stand up and take photos until you’re done with your meal.) But the best part was the waitstaff. They were super friendly even though they were probably listening to the same 90 minute loop of early 90’s hits and songs by Zack Attack all night long.

On a more critical note, the aesthetic was a little confusing. The level of detail in Kelly’s locker, for example, was wonderful (anachronisms aside). However, the juke box was so thinly painted that you could see the wood beneath it. I know it’s a set (I remembered that the hard way when I shut the bathroom stall door too hard and the whole stall rattled). However, it would have been easier to dive into the fantasy if everything had been on the same level. Take for example that shiny, inviting vinyl on the booth. It was so comfy to sit in. But then there’s the juke box without even a gloss coat of paint and a bunch of blank song cards. I must admit that I built props in college so I probably care more than the average person, but it was distracting nonetheless.

And ordinarily, I don’t get political over here, but this is a pop up diner in which they literally built the rooms from scratch–yet there was no gender neutral bathroom. There was the girls room with a pink door and a group photo of the female members of the cast on the outside and the corresponding blue/group photo for the boys room. With everything happening in the world and the fact that this was built by design, recently, I couldn’t help but notice that choice.

 

 

 

Advertisements

2 thoughts on “Inside The Max

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s